Top 10

In de omgeving van Leda, zijn er talloze mogelijkheden voor recreatie, educatie en gastronomie, die een verblijf tot een onvergetelijke ervaring maken. Onze Top 10 vind je hieronder, maar probeer het vooral zelf!

1. Het Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten natte heide gebied van Europa. Dat mag je niet missen! Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld biedt een keur aan wandel- en fietsroutes en excursies met een gids. Hier kun je dagenlang genieten van zachtglooiende heidevelden met vennetjes, bos en stuifzand.
2. De Drentse heide is niet alleen stil, maar ook donker. Ideaal voor sterrenkijken! Neem eens een kijkje in het heelal door de grootste professionele optische telescoop in Nederland tijdens de sterrenkijkavonden in het Planetron. Ook de radiosterrewacht in Westerbork en het melkwegpad in Hooghalen zijn de moeite waard.
3. Het museum en herinneringscentrum kamp Westerbork houden de herinnering aan de tweede wereldoorlog op een indrukwekkende manier levend. Ook de nationale herdenking op 4 mei is erg indrukwekkend.
4. Om in het thema “gevangenis” te blijven: het voormalige gevangenisdorp Veenhuizen en het gevangenismuseum zijn zeker een bezoek waard. Het waren tuigdorpen avant la lettre. Lees daarbij ook eens het boek “Het pauperparadijs” van Suzanna Janssen.
5. Een bezoek aan “Shakespeare” in het openluchttheater in Diever, een cultureel hoogtepunt in de zomermaanden.
6. Drenthe is niet compleet zonder een bezoek aan de hunebedden. Pak eens de fiets voor een rondje hunebedden. Succes gegarandeerd bij jong en oud. Op dit kaartje staan de prehistorische grafkelders aangegeven.
7. Nog iets leuks voor jong: het boomkroonpad.  Dit is een pad hoog tussen de boomtoppen met een schitterend uitzicht over het bos.
8. Je kunt ook per paard het nationaal park doorkruisen. In en om Dwingeloo heb je een aantal manages.
9. Een van de mooiste buitenzwembaden van Nederland vind je in Dwingeloo. Zwembad “de Paasbergen” is een ideale plek voor een verfrissende duik na een fietstocht door het nationaal park. Omgeven door de bossen glij je het water in.
10. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte ontdekkingsreiziger ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.